AS3 Company's årsmøder gennemgår ledelsen virksomhedens vision og mission for hvert enkelt forretningsområde med de respektive medarbejderne.
Èt år blev jeg bedt om at holde en 2 timers male-workshop for alle 200 medarbejdere i umiddelbar forlængelse af disse samtaler.
Målet var at give medarbejderne mulighed for at reflektere, diskutere og respondere med deres egne udtryk for, hvad visionen betød for dem - både individuelt og gruppevis.

AS3 238

200 malende AS3-medarbejdere fylder meget

AS3c 238

Et af de mange fællesmalerier

AS3a 238

Lærredet tages ned fra staffeliet.

Arrangementet var tænkt som en overraskelse: Deltagerne blev lukket ind i konferencecentrets restaurant, hvor alle gulve var dækket til med pap, plastic og staffelier – bordene dækket med maling, pensler og paletter – og buffeten fuld af mere maling klar til servering.
Deltagerne blev fordelt afdelingsvis i grupper á ca. 6 personer. Alle fik udleveret en engangsdragt til at trække over deres tøj.
Opgaven blev introduceret som en konkurrence. Hver gruppe skulle i fællesskab male et maleri, som udtrykte visionen og missionen for deres forretningsområde.
De fik først en kort introduktion til materialer og metoder. De arbejdede de først individuelt, inden hver gruppe diskuterede fælles farveholdninger og afgjorde, hvilke symboler og figurer, der skulle ”befolke” deres malerier.
Medarbejderne blev overraskede. Men efter få minutter brusede restauranten af engagement og samtale, og alle grupper arbejdede målrettet med deres udtryk.
Imellem de fælles instruktioner gik jeg rundt i lokalet for at vejlede om materialer, teknikker og udtryksformer.
Når der kom spørgsmål, som var relevante for alle, gjorde trådløs mikrofon og højtalere det muligt for mig at svare, så alle kunne høre.
Det var også en del af opgaven at give maleriet en titel, som kunne ”åbne” maleriets betydning for andre.
Workshoppen sluttede med en fernisering, hvor deltagerne kunne gå rundt og opleve de meget forskelligartede udtryk. En af virksomhedens bestyrelsesmedlemmer var ”dommer ” i konkurrencen. Han er selv ivrig kunstsamler og var imponeret over kvaliteten af de udtryk, som blev skabt.

"Vi har fået rigtig mange gode tilbagemeldinger på dit bidrag til Årsmødet - bl.a. at det ledelsesmæssigt var en rigtig god øvelse, som gjorde at medarbejderne i de enkelte enheder fik lejlighed til at sætte ord - og billeder - på det vi arbejder med til daglig. Dagligdagen levner nok for sjældent lejlighed til det. Også resultaterne er vi ret benovede over - tænk, at der kan komme så meget (seværdigt) ud af så kort tid!"
Lotte Østergaard Hougaard. Business Development Manager. AS3 Academy

Jeg har lavet lignende maleworkshops for andre større grupper:

Case West Wood 238

Dør-producenten West Wood: 200 medarbejdere

Case Lejre 238

Lejre Kommune: 220 ledere og tilidsfolk